Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Västerbygg AB - ett växande byggföretag i Grebbestad

Simon Buhr och Björn Listad på Västerbygg AB

Väster Bygg AB är ett växande byggföretag i Grebbestad som expanderat med 17 anställda på 8 år, imponerande! Vi åkte och träffade Simon Buhr och Björn Listad för att ta ett snack om deras företag och om framtidssynen i byggbranschen.

Hej Björn och Simon! Berätta om ert företag?
”Vi startade 2012. Då var vi egenföretagare och hade varsitt bolag, men bestämde oss då för att slå ihop våra firmor och starta ett AB. Så från början var det bara vi två men det blev mer och mer jobb med åren och idag är vi ett glatt och härligt gäng med både killar och tjejer. 17 anställda är vi idag.”

Imponerande! Vad för tjänster erbjuder ni?
”Vi är en totalentreprenadsfirma så vi gör allt från koja till slott skulle man kunna säga. Mycket ROT-uppdrag. Vi gör även en del jobb åt kommersiella aktörer men privatmarknaden är helt klart störst! Vi har även ett till bolag som heter Västerkonsult som vi startade 2016. Där hyr vi ut verktyg och maskiner, ja allt till bygget. För såväl privatpersoner som proffs.”

Hur ser ni på framtiden?
”Ljust, det ser bra ut. Vi ser en uppåtgående trend, allt fler vill renovera och bygga nytt. Vår styrka ligger i att vi kan vara flexibla i och med att vi är många medarbetare. Det gör att vi kan åka ut relativt snabbt vid mindre jobb och minska väntetiden hos kunden. Annars vill vi fortsätta ha kul tillsammans i framtiden och inbringa fler projekt. Vi vill vara den trygga byggleverantören för kunden.” 

Vilket är ert drömprojekt?
”Vi håller på nu med just ett sådant projekt här i närområdet. Vi får jobba med mycket fina material och lite ovanliga detaljer. Det är ett sådant typ av projekt man bara gör en gång i livet i princip. Det är oerhört roligt att få ta del av, och man känner en glädje och stolthet att kunden vänt sig till just oss för detta.”

Häftigt! Har ni något annat projekt ni är extra stolta över?
”Vi är stolta över alla våra projekt. Alla kunder är lika viktiga. För oss är det lika viktigt att göra ett bra jobb oavsett om vi sätter in ett fönster eller bygger en hel villa.”

Tack så mycket Björn och Simon för intervjun! Vi på Sparbanken Tanum är stolta och imponerade över VästerByggs framgång och expansion de senaste åren och önskar dem all lycka till i framtiden! 

12/3 2020

 

 

UF-företaget Project Socks

Project Socks UF

I dag vill vi skriva några rader om ett gäng killar som i sitt UF-företag erbjuder något helt nytt på den svenska marknaden – nämligen en sockslinga som garanterat sparar tid i tvättstugan!

Hugo Ljunggren, Oscar Landgren, Viktor Gustavsson, Filip Gunnarsson och Gabriel Dräckes går sista året på ekonomiprogrammet vid Strömstad Gymnasium. Tillsammans har de startat UF-företaget Project Socks UF som säljer kvalitetssockar av bambu samt den smarta sockslingan som gör att man slipper udda strumpor och socksortering efter tvätt.

Nyfikna som vi är har vi så klart träffat killarna för att ta reda på lite mer...

Hej, berätta om Project Socks UF?
”Project Socks UF började med att sälja kvalitetssockar i bambu som är väldigt sköna men också ett bra miljöval. Efter att ha sett problemet med socksortering och udda strumpor i tvättstugan började vi söka runt för att se om det fanns något som kunde underlätta detta. Först tittade vi på flera olika sockklämmor innan vi hittade denna som vi döpte till ”Sockslinga”. Först var sockslingan mest tänkt som en kringprodukt men nu tror vi att det är den som kommer att bli den stora grejen!”

Hur fungerar sockslingan?
”Man parar ihop sina smutsiga strumpor och fäster dom i de justerbara öglorna. När sockslingan är full tvättar man hela slingan och hänger upp den direkt på tork vilket gör att man slipper att sortera!”

Vad har ni fått för respons på sockslingan så här långt?
”90% säger att den är smart. Ganska många har frågat om den inte ”slår” i tvättmaskinen och om den färgar av sig på strumporna. Men det gör den inte. Vi har testat och den varken låter eller färgar av sig.”

Hur gör man om man vill köpa antingen sockar eller sockslingan av er?
”Vi finns på Facebook under namnet Project Socks UF och på Instagram under samma namn. Där kan man kan skicka meddelanden till oss. Det går även bra att skicka en beställning till mejladressen eller att besöka oss på någon av de mässor och marknader som vi kommer att vara med på. Dessutom har vi en nätbutik på hemsidan där man kan beställa.”

Hur är det att driva ett eget företag?
”Det är roligt men det är också mycket jobb. Det är en bra erfarenhet samtidigt som det är kul att få tjäna pengar och se att det går att starta ett eget företag. Det är också ganska fritt på så sätt att vi styr vår tid mycket själva. Sedan är det roligt att få jobba tillsammans med kompisar.”

Varför valde ni Sparbanken Tanum som bank till ert UF-företag?
”Vi hade kontakter på banken sedan tidigare. Men det är också skönt att det är en lite mindre bank där man får både lättare och snabbare hjälp!”

PS. Undrar du vad UF-företag betyder? Jo! UF står för Ung Företagsamhet och innebär att eleverna under ett år får starta, driva och avveckla ett företag.

10/12 2019

 

 

Nytt Bed and Breakfast i Hamburgsund

Under året har ett nytt Bed & Breakfast byggts upp i Hamburgsund. Så centralt man kan komma, mitt emot Pipers Glace Hamburgsund och Ica Supermarket Skutan ligger Hamburgsunds Bed & Breakfast med 10 sprillans nya rum, alla med eget badrum och balkong. Med Hamburgsunds Fisk och Skaldjur, Sunnegabet Seafood Restaurant och Gunnars Galleria som närmsta grannar är det svårt att tänka sig ett bättre läge. Bengt-Ove, Stefan och Hans på Gunnar Johansson och CO berättar om projektet: 

”Alla rum på Hamburgsunds Bed and Breakfast har hotellstandard med både badrum och balkong. Även frukost ingår. Totalt har vi 10 rum, varav 4 stycken fyrbäddsrum och 6 stycken dubbelrum. Det är ett B&B med modern känsla där vi har försökt att tänka så lokalt som möjligt. Som exempel har vi valt att köpa alla sängar från Sleeping World som är en lokal sängproducent från Brastad. Frukost serveras under högsäsong på Sunnegabet Seafood Restaurant som ligger en trappa ner. Under lågsäsong fixar Ica Supermarket Skutan en frukostkasse att äta på rummet. Vid större antal bokningar kommer frukost att serveras på Sunnegabet även utanför högsäsong.”

Hur känns det att det äntligen är färdigt?
”Det känns skönt! Vi har haft en vision om hur det ska bli och så har det också blivit, så det är jättekul. Det är också roligt att första helgen blev fullbokad! Trots att vi inte gjorde så mycket väsen av oss har de första bokningarna börjat rulla in, så det känns positivt.”

Vad händer nu? Har ni några planer på gång? 
”Det är många som är nyfikna på hur det har blivit så vi kommer att hålla öppet hus någon lördag framöver. Vi kommer att dela inbjudan på våra sociala medier. Vi har också en plan på att varje rum ska få en tavla med motiv av en båt från Hamburgsund samt att korridorerna ska få tavlor med motiv från vackra platser i omgivningarna som fotats av Jonathan Johansson. Intill bilderna kommer det även att finnas beskrivningar på hur man tar sig till platserna.”

Hur gör man för att boka rum på Hamburgsund Bed and Breakfast? 
”Man kan gå in på vår hemsida. Där kan man läsa mer om oss och boka online. Det går också bra att ringa oss.”

Varför har ni valt Sparbanken Tanum som er bank?
”Vi har följt Sten Andersson som var vår rådgivare sedan många år tillbaka. Han har hjälpt oss jättemycket under åren, inte minst genom att vara ett värdefullt bollplank. Det har också varit till stor nytta att ha ett lokalt bankkontor som hanterar kontanter här i Hamburgsund.”

Från bankens sida är vi jätteglada för Hamburgsunds nya Bed and Breakfast. Så här säger vår numera pensionerade rådgivare Sten som följt projektet på nära håll sedan start:
”Hamburgsund har varit en vit fläck på kartan när det kommer till hotell, vandrarhem och andra korttidsboenden. Att Hamburgsund får ett Bed and Breakfast är en viktig satsning som kommer att ge mycket positivt, inte minst till alla restauranger och butiker. Det ena drar det andra vilket skapar ett mer levande samhälle, året runt.” 

Lycka till! Vi tror att Hamburgsund Bed and Breakfast kommer att bli succé med sina lyxiga rum och fina läge.

29/10 2019