”Alla rum på Hamburgsunds Bed and Breakfast har hotellstandard med både badrum och balkong. Även frukost ingår. Totalt har vi 10 rum, varav 4 stycken fyrbäddsrum och 6 stycken dubbelrum. Det är ett B&B med modern känsla där vi har försökt att tänka så lokalt som möjligt. Som exempel har vi valt att köpa alla sängar från Sleeping World som är en lokal sängproducent från Brastad. Frukost serveras under högsäsong på Sunnegabet Seafood Restaurant som ligger en trappa ner. Under lågsäsong fixar Ica Supermarket Skutan en frukostkasse att äta på rummet. Vid större antal bokningar kommer frukost att serveras på Sunnegabet även utanför högsäsong.”

Hur känns det att det äntligen är färdigt?
”Det känns skönt! Vi har haft en vision om hur det ska bli och så har det också blivit, så det är jättekul. Det är också roligt att första helgen blev fullbokad! Trots att vi inte gjorde så mycket väsen av oss har de första bokningarna börjat rulla in, så det känns positivt.”

Vad händer nu? Har ni några planer på gång? 
”Det är många som är nyfikna på hur det har blivit så vi kommer att hålla öppet hus någon lördag framöver. Vi kommer att dela inbjudan på våra sociala medier. Vi har också en plan på att varje rum ska få en tavla med motiv av en båt från Hamburgsund samt att korridorerna ska få tavlor med motiv från vackra platser i omgivningarna som fotats av Jonathan Johansson. Intill bilderna kommer det även att finnas beskrivningar på hur man tar sig till platserna.”

Hur gör man för att boka rum på Hamburgsund Bed and Breakfast? 
”Man kan gå in på vår hemsida. Där kan man läsa mer om oss och boka online. Det går också bra att ringa oss.”

Varför har ni valt Sparbanken Tanum som er bank?
”Vi har följt Sten Andersson som var vår rådgivare sedan många år tillbaka. Han har hjälpt oss jättemycket under åren, inte minst genom att vara ett värdefullt bollplank. Det har också varit till stor nytta att ha ett lokalt bankkontor som hanterar kontanter här i Hamburgsund.”

Från bankens sida är vi jätteglada för Hamburgsunds nya Bed and Breakfast. Så här säger vår numera pensionerade rådgivare Sten som följt projektet på nära håll sedan start:
”Hamburgsund har varit en vit fläck på kartan när det kommer till hotell, vandrarhem och andra korttidsboenden. Att Hamburgsund får ett Bed and Breakfast är en viktig satsning som kommer att ge mycket positivt, inte minst till alla restauranger och butiker. Det ena drar det andra vilket skapar ett mer levande samhälle, året runt.” 

Lycka till! Vi tror att Hamburgsund Bed and Breakfast kommer att bli succé med sina lyxiga rum och fina läge.