Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Kund i Fokus

Anna Karlsson på Rockcarv River Ranch Brastad Rodeo

Brastads egna "vilda västern"-ranch!

Rockcarv River Ranch - Brastad Rodeo startades av våra kunder, Anna Karlsson och Mikael Danielsson, för ungefär 10 år sedan. Vi har träffat dem för att prata om rodeo, westernridning och annat kul som händer på gården i Brastad.

Susanne Johansson och Jakob Lundin på Rödsgubben AB

Rekordtidig självplock av jordgubbar i Svarteborg!

Vi har träffat våra kunder, Jakob Lundin och Susanne Johansson, på Lyckans gård där Rödsgubben AB har sitt säte för att prata om årets jordgubbssäsong.

Lise-Lott och Stefan Frökärr på Ö-rök

Upptäck Kalvö med Örök – äventyr och avkoppling i skärgården!

Sedan tre år tillbaka är våra nya kunder, Lise-Lott och Stefan Frökärr, permanent bofasta på Kalvö. Vid sidan av pensionärslivet driver paret det lilla företaget ”Örök” som inför sommaren har satsat på uthyrning av bekväma tältpaket men också SUP, kanot och roddbåt direkt ute på Kalvö. Dessutom erbjuder de guidade skärgårdsturer, sjötaxi och fisketurer.

Kenneth Kauppi på Ciderlabbet står framför en ladugård i Bottna

Lokalproducerad cider, must och applebrandy från Ciderlabbet!

För drygt 10 år sedan bestämde sig Kenneth och Katarina Kauppi för att börja tillverka egen cider. Idag gör de must, cider och apple brandy hemma i Ciderlabbet i Bottna. Vi har träffat Kenneth för att prata mer om företaget och konsten med cidertillverkning.

Felix Maxvall på Bryggan i Fjällbacka

Bryggan Fjällbacka laddar för sommar, sol och pianobar!

Så här inför sommar och högsäsong har vi träffat en företagskund som alltid har jobbat för att göra både den egna verksamheten och närområdet till ett attraktivt turist- och utflyktsmål. Vi pratar så klart om Bryggan Fjällbacka!

Annika Torevi i sin butik Kustnära Kuriosa i Fjällbacka

Nytt & gammalt på charmiga Kustnära Kuriosa i Fjällbacka

Hösten 2021 öppnade vår kund Annika Torevi den lilla butiken Kustnära Kuriosa / Coastal Vintage i Galärbacken i centrala Fjällbacka. Här finns en blandning av nytt och gammalt och en tydlig ambition att bidra till en mer hållbar konsumtion. Vi har hälsat på för att låta Annika Torevi berätta mer om sin charmiga lilla butik:

De nya ägarna på Järnboden i Fjällbacka

Järnboden i Fjällbacka har fått nya ägare!

Under påskhelgen öppnade våra trevliga kunder, Åsa och Anders Wejrot samt Madeleine och Lennart Edvardsson, upp Järnboden för säsongen. Vi har träffat de nya ägarna för att höra mer om deras tankar och planer för den anrika järn- och skeppshandeln.

Turgay Akin på TG Mat

TGMAT: Matleverans direkt till dörren i hela Strömstad!

Vi har träffat Turgay Akin för att höra mer om hans företag TGMAT, vad de erbjuder och varför han har valt att byta bank till Sparbanken Tanum.

Isabel Annerfalk och Erik Persson tillsammans med sin bebis i Lysekil

Nytt bed & breakfast mitt i Lysekil!

Våra positiva och härliga kunder, Isabel Annerfalk och Erik Persson, har startat ett nytt Bed & Breakfast i Lysekil. Vi åkte dit för att göra ett studiebesök och passade självklart på att göra en liten intervju.

Leon Lek

Leon & Dagny sänker medelåldern inom räkfiskaryrket!

Bara 20 år gammal köpte Leon Lek, från Sydkoster, den 13 meter långa fiskebåten ”Dagny”. Till sommaren har han fiskat räka tillsammans med kompisen och kollegan Anton i nästan 2 år. Vi hade nyligen glädjen att välkomna Leon som ny kund här på banken och blev jätteglada när han tackade ja till att berätta mer om sitt yrke i en liten intervju.

Turgay Akin och en till anställd på Södertulls pizzeria

Södertulls Pizzeria – en pizzapärla i Strömstad

För knappt 1 år sedan tog Turgay Akin över Södertulls pizzeria och vi fick glädjen vara med som bankpartners. Sedan dess har det hänt en hel del, både inne och ute. Något som vi har låtit Turgay berätta mer om i en intervju.

Magnus Plith, ICA handlare på Ica Supermarket Lysekil

Nyöppning på Ica i Lysekil!

Vår nya kund Ica Supermarket Lysekil har den senaste tiden genomgått en omfattande renovering, där ALLT i butiken bytts ut mot nytt, hållbart och modernt! Den nya renoveringen kommer innebära större och bättre möjlighet för Ica-butikens hjärta och nisch; egen matproduktion.

Marie Kellerman

Maries drömsalong på Östra Klevgatan!

Våren 2018 bestämde sig Marie Kellerman för att öppna sin alldeles egna salong, Marie Kellerman Artwork AB, i centrala Strömstad. En yrkesmässig dröm som lyser lika starkt idag som för 6 år sedan! Vi har träffat Marie för att höra mer om salongen, drömjobbet och hur hon trivs som kund hos oss.

Sandra, Jennie och Petra på Petras salong i Tanumshede

Petras Salong fyller 10 år!

I början av 2024 fyllde Petra Emanuelsson Andersson 10 år som egenföretagare på Petras Salong på Affärsvägen i Tanumshede. Självklart gick vi de få metrarna dit för att hälsa på henne och göra en intervju.

Åsa och Johan på Optiker Jernberg

Visste du att Optiker Jernberg har en glasögoninsamling?

Åsa och Johan på Optiker Jernberg samlar in gamla gamla glasögon, som efter genomgång och rengöring, lämnas vidare till välgörenhetsorganisationen Vision For All. Vi sprang över till våra fantastiska kunder på Affärsvägen 16 för att höra mer om deras fina initiativ.

Katarina Blomqvist på Bellas hörna i Hunnebostrand

Ny butik: Kreativ knåparglädje på Torggatan 20 i Hunnebostrand!

I nio år har Katarina Blomqvist och Thor Sanneröd drivit Bellas Hörna i centrala Dingle. För ungefär ett år sedan fick paret veta att Gripsholms lokaler i Hunnebostrand skulle bli lediga och bestämde sig för att ta steget att flytta sin verksamhet till Torggatan 20 i Hunnebo. Vi har hälsat på i den nya butiken för att göra en liten intervju med Katarina om flytten.

Sandra och Richard Hagström på Däckshopen i Strömstad

Lokal och proffsig service på Däckshopen i Strömstad AB!

I snart 11 år har Sandra och Richard Hagström drivit Däckshopen i Strömstad AB - en lokal däckverkstad som erbjuder allt inom däck och fälg. Nyligen valde de att bli företagskunder i Sparbanken Tanum och vi har så klart gjort en liten intervju med våra nya nöjda kunder på Hasselgatan 3 i Strömstad.

Elisabeth och Oskar Josefsson på 24sju Rabbalshede

Rabbalshedes nya mataffär!

Efter, i runda slängar, 20 år har Rabbalshede återigen en mataffär på orten. I maj slog familjen Josefsson upp dörrarna till 24SJU Rabbalshede - en obemannad dygnet-runt-öppen butik med ett imponerande sortiment. Vi har träffat Elisabeth och Oskar för att låta dem berätta mer om affären som de driver tillsammans med resten av familjen.

Linda Bording och Filip Karlsson på 24Food Skee

Nyöppnad dygnet-runt-butik i Skee!

För några veckor sedan slog 23-årige Filip Karlsson upp dörrarna till sin nya butik, 24Food Skee . Belägen vägg i vägg med Bohus Fitness på Skee Industripark, erbjuder den ett välfyllt sortiment av allt från färskvaror och godis till skafferiartiklar och hygienprodukter. Dessutom har den öppet dygnet runt, året om!

Kristel Detlefsen och Nathalie Eklund på Sommartorns Gård

Sommartorns gård - En dröm för djurälskaren!

Nyligen fick Sparbanken Tanum en inbjudan att göra ett litet studiebesök hos vår kund Sommartorns gård. Det tackade vi givetvis inte nej till! Självklart passade vi på att intervjua Kristel Detlefsen och Natalie Eklund om Sommartorn och dess verksamhet.

Niklas Winther och Victor Christensson

Byggtech AB utökar med fastigheter i Bullaren!

För snart 5 år sedan startade Niklas Winther och Victor Christensson byggfirman Byggtech i Väst AB. Tidigare i år blev företaget ägare till två fastigheter, med totalt 6 lägenheter, i vackra Bullaren! En gråmulen vinterdag träffade vi Victor och Niklas för att höra mer.

Kenneth Kauppi, ciderlabbet

Dubbla SM-medaljer för Ciderlabbet från Bottna!

Nyligen hölls prisutdelningen i Svenska mästerskapen i hantverkscider på Spritmuseum i Stockholm. Stor vinnare under kvällen blev Ciderlabbet från Bottna som kammade hem både silver och guld i tävlingsklassen ”Snustorr äppelcider, professionella producenter”.

Johan Söderström och Torbjörn Wernersson på Anacka

20 år av företagsutveckling med Anacka!

Med 15 anställda och kontor i Uddevalla och Göteborg hjälper Anacka företag att utvecklas. Men hur? Jo, det har vi frågat Johan Söderström (VD) och Torbjörn Wernersson (delägare) i en kundintervju.

Marcus och Christine på Gregeröds Gård

Julmarknad på Gregeröd

Lördagen den 2 december blir det julmarknad på Gregeröds Gård. Vi åkte självklart till Marcus och Christine för att prata om julmarknad och deras företag Gregeröds Gårdsbutiker.

Anders Nilsson, Ranrike Production

Ranrike Production: Från Tanumshede till USA!

Tidigare i år gjorde Anders Nilsson slag i saken när startade företaget Ranrike Production kring sin hobby att skapa konstverk och skulpturer med fornnordiskt tema. Vi har träffat Anders och gjort en intervju med honom.

Stefan Johansson på Tanums Hemelektronik

Spara pengar och minska ditt klimatavtryck med Tanums Hemelektronik!

Vi har träffat Stefan Johansson som driver Tanums Hemelektronik. Här reparerar och säljer han allt från tv- och radioapparater till mikrovågsugnar och datorer.

Carolina Lundin på Fransflickan i Strömstad

Fransflickan - Ny skönhetssalong i Strömstad!

Efter 9 år i branschen har strömstadtjejen Carolina Lundin tagit steget att öppna sin egna skönhetssalong. Vi tog en tur till Strömstad för att spana in den nya salongen och göra en intervju med Carolina.

Hozan Mohammed på Kapten Viking

Bakom kulisserna på Kapten Viking!

Vi tog en kort promenad över gatan till en relativt ny kund här på banken – Kapten Viking Restaurang, för att prata om renovering, restaurangyrket och om den goda menyn!

Peter Cedergren på Hotell Carlia

En 200-årig historia från höskulle till nyrenoverat cityhotell

När Quality Hotel Carlia skulle renovera 75 av sina totalt 110 rum valde de att kolla läget med lite olika banker. Sedan två månader tillbaka är alla rum helt färdiga och på Sparbanken Tanum är vi jätteglada över att ha fått vara med på denna resan. Vi tog ett snack med en av hotellets ägare, Peter Cedergren, om hotellets framtid och histora.

Ulf och Mats Sjöberg vid solcellsanläggningen utanför Fjällbacka

Ny solcellspark i Fjällbacka!

I Lilla Anrås i Fjällbacka har bröderna Ulf och Mats Sjöberg byggt upp en 2 hektar stor solcellspark som ska kunna ge el till omkring 50-60 året runt-hushåll. Vi har intervjuat Ulf som är initiativtagare om projektet och vilka framtidsplaner som finns för det.

Jonathan på EDT Service AB sitter i en soffa

Från telefonväxlar till smarta hem

Vi har intervjuat Jonathan från det Bokenäs-baserade familjeföretaget EDT Service AB om smarta hem, elbranschen och hur det är att driva elföretag.