Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Bohusbloggen

Välkommen till bloggen för norra Bohusläns bästa. Här blandas allvar med skämt och intressanta nyheter varvas med roliga tankar. Bloggen kommer att gästas av några av norra Bohusläns bästa profiler. Allt från företagare och föreningseldsjälar till anställda här på banken. Varje gästbloggare föreslår nästa så det är NI som bestämmer innehållet. Trevlig läsning!

Hittaut Tanum

Två barn orienterar och kollar på en karta
Orienteringscheckpoint vid hamnen
Orienteringscheckpoint vid vattenbrynet

Sen 2008 har Hittaut lockat hundratusentals deltagare i Sverige att ta sig ut och leta checkpoints. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som i Tanums kommun sträcker sig från 1 maj till 1 december. Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor.

I Tanum står Kvillebyns SK för arrangemanget som givetvis sponsras av Sparbanken Tanum. Hittaut går ut på att du med hjälp av karta (på papper, nedladdningsbar på hemsidan eller i appen) ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt. Alla kan vara med. Flera checkpoints går att nå med rullstol, vilka är markerade på kartans checkpointsbeskrivning.

2024 anordnas hittaut i Grebbestad, Sportshopen Rörvik, Tanumshede och Hamburgsund. Papperskartor finns att hämta på infopunkten, Tanums kommunhus, Info-center Grebbestad och Sportshopen Rörvik. Du kan också ladda ner kartor på hemsidan eller använda den smidiga hittaut-appen till din telefon som finns där appar finns.

Hittaut Tanum startar 1 maj i Grebbestad. Den 9 maj släpps kartan runt Sportshopen Rörvik, 1 juni startar Hittaut i Tanumshede och samtidigt blir det premiär i Hamburgsund.

Magnus Danielson, Kvillebyns SK

2024-04-29