Historiskt sett har banken alltid lagt kraft på att utbilda våra yngsta medborgare. Det har anordnats spardagar, studiebesök och föreläsningar. Tidningen Lyckoslanten har varit, och är fortfarande, ett populärt inslag bland ”våra” skolungdomar. Våren 2017 bestämde vi oss för att det var dags för en nysatsning. Vi läste läroplaner. Vi pratade med lärare, rektorer och elever. Ur alla samtal kom ett färdigt material som vi hoppas få leverera i skolorna under många år framöver.

Detta gör vi:

  • I tredje klass lär sig eleverna att tänka entreprenöriellt. Ja, du läste rätt! I denna ålder ser få barn några hinder och vad passar då bättre än att tänka kreativt och gränslöst? Bankens representant lånar klassrummet och ”leker” entreprenör med tredjeklassarna. Vårt egenproducerade spel ”Miniprenören” är här för att stanna.
  • I klass fem och sex gör vi vartannat år en rejäl show på temat ekonomi. Genom att använda oss av populära förebilder ökar chansen att eleverna tar till sig informationen. Här underhåller vi om allt från jämförpriser till hur coolt det är att spara.
  • Niondeklassarna får årligen en genomgång som ska förbereda dem för vuxenlivet. I samarbete med Ung Privatekonomi pratar vi om olika sparformer, vad man ska tänka på när man flyttar hemifrån och om att låna pengar. Vår personal pratar ekonomi på ungdomars vis!

Har du frågor om vår satsning på barn och ungdomar? Kontakta Anneli Johannesson på .